[ Bilar: Sök | Bläddra ]


Tagen av förra ägaren Uppstarten efter vintern massa choke :-)Mini Vs My Mini ;-)Mini Vs V50
Ägare philly1980     (Helsingborg) Skapad: 19 Mar -12 12:23 - Ändrad: 25 Feb -13 02:30
HistoriaDenna bil är en 1970 års modell och byggdes utav Mikael Aspving, efter detta blev den omreggad och sendan såld till en kille i Halmstad, som hade för planer att han skulle hyra ut den som en guide bil/reklampelare i Halmstad. Jag hittade den på blocket av en slump och kunde inte låta bli o fråga han om den var till salu. Efter en körning till Halmstad fick jag se pärlan i sin vinterskrud. Efter några sega min startade hon äntligen efter att ha stått still under ett bil täcke i ett garage fullt av saker.
Efter en kort trip insåg jag att denna kunde man bara inte låta bli att införskaffa sig. Så samma dag efter affären var uppgjord tog jag och körde hem henne i 8 graders värme de 10 milen till Helsingborg.
Allt detta hände ett par dagar innan jag var tvungen att åka ut på jobb igen i 1 mån så bilderna är ifrån när vi precis hämtat henne.
FramtidsplanerMina planer är att flytta om avgasröret ifrån mitten så jag kan installera en drag krok. Min lilla husvagn har kommit till Sverige i sommras, den är "lyxutrustad" med Alpine touch screen sterio, kök, kyl box och "dusch"
För mer info klicka på länken:
http://swede-on-tour.blogspot.no/2012/09/exclusive-interview-tiny-little-car-smallest-caravan-Sweden.html
ModellMini CustomÅr: 1970 (MKIII)
Motor &
Växellåda
Manuell 4vxl låda
1275 motor som är nyöverhalad, allt är mer ell mindre bytt och nu går bilen som en dröm :-)
Däck &
Bromsar
Minis original däck och fälgar och bromsarna är nog också orginal, planer finns nu på att installera skivbromsar fram
MultimediaJag har nu installerat en special byggd baslåda som passar i en mini bagage lucka hela bagage utrymmet är inklätt i filt och specialbyggda ramar.
ExteriörExteriören finns en hel del att säga om. Jag har ju inte haft bilen i mer än en vecka innan jag var tvungen att bege mig ut på jobb. Men avgaserna in i bilen ingår när man kör, men det är ju en del av charmen med cabbe :-)
Dörrarna lyser med sin frånvaro men det finns en smart step in funktion på vardera sida. Där finna inte mycket till krom än men har funderingar på att motera dit det. Backspeglar kommer tyvärr bli ett måste du jag har planer på att installera dragkrok, och ev försöka skaffa fram en gammal retro husvagn som ska lackas som bilen. Bagage luckan fyller sin funktion och passar utmärkt för den "lilla" utflykten dvs en back pilsner får man nog in
InteriörEn luftig interiör utan stereo och värme. Original hastighetsmätare, men med små modifikationer, så som raketavfyrnings knapp till tändningen med en Engine Start knapp. Blinkers knappen är en 3stegs (inte tillbaka gående väljare) placerad på instrument panelen. Den berömda "ko" tutan befinner sig också installerad där.
De lyxiga sätena och inner beklädnaden består av svart skinn, och säkerhets bältena är av en punkts typ.
ÖvrigtI övrigt är den registrerad som mini avkortad på pappret är den 2,2m lång, misstänker den är lite sänkt för att öka körglädjen ytterligare.

Husvagnen och "lilla blå"På Vallåkra träffen 2012 Vallåkra 2012
5613