[ Bilar: Sök | Bläddra ]


Annonsbild från köpetUnion jack är lackad och klarinteriörThanks Sir Alec
Ägare hydraulic_power     (Linköping) Skapad: 12 Oct -12 13:49 - Ändrad: 17 Feb -13 22:53
HistoriaSåldes ny till en tjej i Göteborg 1977 som hade kvar den till ca 1989, då den på vanligt mini-manér behövde lite extra kärlek för att komma tillbaka till ursprungligt skick. Bilen var då mister bean grön, men lackades av en ny ägare i samband med lite rostlagning osv. om till röd. Via tre ägare efter första ägaren kom den sen till mig i september 2012 FramtidsplanerBilen är så gott som orginal och har är i gott skick. Den har inte tillåtits bli särskilt rostig utan har endast fått mindre lagningar. vinterns (2012/13) plan är att spruta linolja på alla tänkbara plåtskarvar, växelspaksdamask och bakluckestopp som alla är småtrasiga idag. Samtliga säkerhetsbälten ska bytas då rullbältesfunktionen är sådär, kanske höjs Euro N-cap betyget till tiondels stjärna då :-)

Syftet med bilen är mysåkning på sommaren och behålla och försiktigt förbättra skicket
ModellMini 1000 SaloonÅr: 1977 (MKIV)
Motor &
Växellåda
Vad jag kan bedömma sitter orginalmotorn och växellådan i, komplett med luftpump, charcoal canister osv. till avgasreningen.
Däck &
Bromsar
Fulda 145/80-10 på orginal plåtfälg. Bromstrummor av ursprunglig typ runt om.
MultimediaBara härligt mini-ljud i denna bil än så länge, men en Sony stereo med tillhörande trådbunden fjärr "Remote Commander RM-X4S" är inköpt via Ebay. Stereo och högtalare hamnar under baksätet och endast fjärrkontrollen diskret på rattstången för att inte förstöra den rena instrumentpanelen
ExteriörOmlackad till röd ca 1992, taket omlackat vitt (RAL9010) med tillhörande genuine Union jack i Pantone 186 och 280 under vintern 2012/13
Interiörsvart inredning med röd/svart-rutig överdragsklädsel. Under sitter brun vinyl/plysch-klädsel vilket antar jag tyder på att mattor och dörrsidor har tidigare varit bruna. Inre dörrhandtag är bytta till hela orginal-handtag, köpta via BLMC-brorsan MG (finns där, restade hos alla mini-firmor)
2571